Pups

Vader

Moeder

11 november 2023:

De pups van Vlinder zijn geboren! Er is één reutje en één teefje geboren. De vader van de pups is Regun Keano.

Vlinder is bij ons geboren en heeft vorig jaar haar eerste nestje gehad, wij hebben daar een teefje van gehouden. Vlinder houdt enorm van knuffelen en aandacht.

Keano is in Italië geboren en woont in een gastgezin. Hij is vriendelijk en kan goed met andere reuen.

Via onderstaande link kun je meer informatie vinden over de ouders en hun gezondheidsuitslagen. Dit is de databank van de Raad van Beheer.

vader: Regun Keano “Keano”
moeder: Rozebottel’s Farfalle “Vlinder”

Wij zijn nog op zoek naar een fijn thuis voor het crème reutje!

Bij serieuze interesse in een van onze pups willen wij u vragen om een mailtje te sturen waarin de onderstaande vragen beantwoord worden.

De pups zullen begin januari het nest verlaten.

rozebottels[a]gmail.com.

Vader

Will

Moeder

15 november 2023:

 

De pups van Pumpkin zijn geboren, het zijn 5 reutjes en 2 teefjes.

De vader van de pups is Rozebottels Ace up your Sleeve at Kimik en/of Gleska Made my day. We hebben ervoor gekozen om Pumpkin door twee verschillende reuen te laten dekken.

Pumpkin is bij ons geboren en heeft een nestje gehad. Pumpkin wil graag samen met jou aan het werk maar neemt ook initiatief om zelf iets te doen.

Ace komt uit de USA. Hij is daar geboren uit een van onze teefjes die op dat moment in de USA verbleef. Hij is pas met 20 maanden leeftijd bij ons gekomen. Ace is een echte lieverd die het graag goed doet.

Via onderstaande link kun je meer informatie vinden over de ouders en hun gezondheidsuitslagen. Dit is de databank van de Raad van Beheer.

vader: Rozebottels Ace up your Sleeve at Kimik “Ace”
of Gleska Made my Day “Will”
* door middel van DNA onderzoek zal de vader van iedere pup bepaald worden.
moeder: Rozebottel’s I’m Made of Soul “Pumpkin”

Bij serieuze interesse in een van onze pups willen wij u vragen om een mailtje te sturen waarin de onderstaande vragen beantwoord worden.

De pups zullen in Januari het nest verlaten.

rozebottels[a]gmail.com.

Veelgestelde vragen

Kennismaken met het ras
Heb je de lagotto nog niet in het echt ontmoet? Dan is het goed om dit eerst te doen. Je zou bijvoorbeeld een keer met ons mee kunnen wandelen. Neem contact op voor het maken van een wandelafspraak.

Waarom wij wel eens oudere pups beschikbaar hebben
Wij houden regelmatig 1 of zelfs 2 pups wat langer voor ons zelf of export gereserveerd. Dit geeft ons de tijd om te beslissen of we zelf een pup willen houden van het nest. Het kan dus zomaar voorkomen dat wij wel eens een pup van al 9 weken leeftijd beschikbaar hebben.

Zijn er oudere honden/herplaatsers
Wij hebben af en toe (jong) volwassen honden waarvoor wij een nieuw thuis zoeken. Meer informatie is te vinden op de jong volwassen honden pagina

Hoe gaat het nu verder?
Al kennis gemaakt met de lagotto en nog steeds enthousiast? Vul dan het onderstaande formulier in of stuur een mailtje met beantwoording op de vragen onder aan deze pagina. Wij sturen normaal binnen een week een reactie en maken dan graag een belafspraak voor een nadere kennismaking.
Wanneer de pups geboren zijn zullen wij de geïnteresseerden op de hoogte houden via whatsapp. Wanneer de pups ongeveer 5 weken oud zijn plannen wij een kennismaking met de pups in. Wij vinden de rust voor moeder en pups erg belangrijk.

Wij wonen in België, wat betekent dit voor ons?
Er is op dit moment geen mogelijkheid om pups zonder rabiës vaccinatie van Nederland naar België te laten verhuizen. De pup zal dus langer bij ons moeten blijven.

In de tijd dat de pup langer blijft beginnen wij met de benchtraining en het lopen aan de riem zal geoefend worden. Verder gaat de al gestarte zindelijkheidstraining en socialisatie gewoon door.

Dit brengt extra kosten met zich mee voor vaccinatie, voeding en opvoeding. Wij rekenen hiervoor een vergoeding van € 500,= inclusief 21% BTW

Wat kost een pup?
De pupprijs voor 2023 is vastgesteld op €2500,= inclusief 21% BTW

Bij serieuze interesse in een van onze pups willen wij u vragen om een mailtje te sturen waarin de onderstaande vragen beantwoord worden: rozebottels[a]gmail.com.

– waarom zijn jullie geïnteresseerd in de lagotto en wat verwachten jullie van een pup?
– wat is jullie gezinssamenstelling en wat kunnen jullie een lagotto bieden?
– wat is jullie ervaring met honden?
– hoe zien jullie de opvoeding van een lagotto?
– wat verwachten jullie van ons?
– is er een voorkeur voor geslacht?
– Op welke termijn kunnen jullie een lagotto pup ontvangen?

Enthousiast? Lees eerst onderstaande tekst goed door!
Hieronder wat informatie over onze werkwijze en visie. Mocht je na het lezen hiervan nog steeds graag een pup van ons willen, vul dan zeker onderstaand formulier in. Het invullen van een formulier betekent overigens niet direct dat we jullie een pup aan gaan bieden.

Wanneer weten we of er een pupje voor ons beschikbaar is?
Als de pups ongeveer 5-6 weken oud zijn organiseren we een ochtend/ middag waarbij alle potentiële nieuwe eigenaren de pupjes een keer kunnen bezoeken.

Wanneer we jullie uitnodigen voor een kennismaking betekent dat niet automatisch dat jullie ook een pup krijgen. We houden de mogelijkheid voor jullie maar ook voor ons graag open om op ieder moment niet tot een koopovereenkomst te komen. We houden jullie regelmatig via whatsapp op de hoogte.

Wie krijgt welke pup? 
We kijken hierbij vooral naar wat de pups laten zien; gedrag, interactie etc. We houden altijd de geslachtsvoorkeur aan. De voorkeur voor kleur kunnen we niet aanhouden, dit heeft er mee te maken dat wij karakter en het baas-hond contact belangrijker vinden dan kleur. We weten dus meestal pas als de pups 6,5 week zijn welke pup naar welk gezin gaat. Wij stellen dus een pupje voor aan het nieuwe gezin.

Is de kleur van de pup belangrijk voor jullie? 
Wij begrijpen dat er een kleurvoorkeur kan bestaan, echter vinden wij dat de kleur ondergeschikt is aan de baas-hond interactie. Is een kleurvoorkeur voor jullie belangrijk, dan adviseren wij om contact op te nemen met een van de andere fokkers in Nederland.

Nest socialisatie 
Wij werken volgens de richtlijnen van Puppy Culture. Een nest socialisatie programma waarbij veel aandacht is voor de juiste balans tussen ontdekken/ leren/ verkennen/ spelen en rust. Niet te veel en niet te weinig. Dit sluit goed aan bij de ervaring die we humaan hebben opgedaan met sensomotorische integratie therapie.

Goed om te weten 
Al onze pups zijn gechipt, meerdere keren ontwormd en hebben de eerste vaccinatie gehad voor ze het nest verlaten. Wij registreren de pup in een databank en als deze bij ons vertrekt moeten we deze weer afmelden. Het is aan de nieuwe eigenaren om de pup opnieuw te registreren in een erkende databank.

Al onze pups hebben een stamboom welke uitgegeven is door de Raad van Beheer. Wij werken met een koopovereenkomst, deze sturen we een paar dagen voordat de pups het nest verlaten naar jullie toe.

Wij adviseren iedereen om een huisdierenverzekering voor hun nieuwe huisgenoot af te sluiten. In het huidige dierzorg klimaat met grote investeerders lopen de dierenartskosten snel op. 

nl_NL