Jong volwassen honden

Af en toe zoeken wij een fijn thuis voor een van onze jongvolwassen honden. Het kan zijn dat dit honden zijn die wat langer bij ons gebleven zijn zodat wij zelf de ontwikkeling kunnen volgen en wat meer tijd kunnen nemen voordat wij beslissen of we ze wel of niet in het fokprogramma opnemen. Deze honden zijn nog te jong voor de officiële gezondheidsonderzoeken. Het zijn dus oudere pups. Al bench getraind.

Daarnaast zijn er teefjes die een of twee nestjes gehad hebben waarvoor wij een fijn thuis zoeken, deze honden zijn allemaal gescreend en voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het vereniging fok reglement van de Lagotto Romagnolo Club Nederland. Deze dames worden gesteriliseerd voordat ze naar het nieuwe gezin verhuizen.

Al onze honden zijn volledig gevaccineerd, regelmatig ontwormd en hebben een stamboom en chip. Ze zijn bench getraind en gewend om getrimd te worden.

Beschikbaar

update: 28-11-2023 
Voor een door ons gefokt reutje zijn wij op zoek naar een nieuw thuis. Lees onderstaande beschrijving goed door!
Denk je dat Frits bij jullie past en dat jullie hem kunnen bieden wat hij nodig heeft, stuur dan een mailtje naar rozebottels@gmail.com met een uitgebreide motivatie.

Frits is een Lagotto van 2,5 jaar oud.

Het is een hond die erg op zijn huisgenoten gericht is. Hij is erg aanhankelijk naar mensen die hij kent en vertrouwd, is graag bij zijn baasje in de buurt.

Hij is erg onzeker naar mensen als hij ze niet kent en zal tijd nodig hebben om vertrouwen op te bouwen. Hij zoekt dan steun bij zijn baas.

Aangezien kinderen erg beweeglijk zijn, zijn kinderen een minder goede match met hem. Het spelen van onbekende kinderen ziet Frits als iets bedreigends.

Voor Frits zijn we opzoek naar ervaren honden bezitters met natuurlijk leiderschap die wel zin hebben in een uitdaging.
Frits is erg goed met andere honden. Als honden fel zijn naar hem toe zoekt hij steun bij zijn eigenaar. Als hij honden kent en hij weet dat hij ze kan vertrouwen dan zijn het zijn beste vriendjes en zal er nooit iets voorvallen. Frits functioneert uitstekend in de roedel.

Frits is gek op zwemmen, wandelen, botten kauwen, denk spelletjes en ballen.”

Frits is volledig gevaccineerd, behandeld met Bravecto tegen vlooien en teken en met milpro regelmatig ontwormd.

 

Zeer geschikte hond voor mensen met honden ervaring, zonder kleine kinderen, die rustig wonen.

Leuk!

wandelen, zwemmen, botten kauwen, denkspelletjes, ballen/stokken, bij je liggen, echt familielid, erg gehecht aan zijn gezin/baas, graag dicht bij baasje in de buurt, zeer goed met andere honden.

Dit is ook Frits

Frits is erg beschermend naar gezin, onzeker en waaks.

Blaft weinig, thuis erg rustig, slaapt veel (als hij veel wandelt), gezelligheidsdier in het gezin, wordt graag geknuffeld.

nl_NL