+31618515821 rozebottels@gmail.com

Nu de lagotto pup bijna komt kan het winkelen voor jouw pup ook beginnen. Maar wat heb je nu eigenlijk echt nodig?
Wij hebben een overzichtje gemaakt van de artikelen die wij aanbevelen. Natuurlijk is hier ook een link te vinden naar onze webshop.

Lagotto-grooming.com

Handig lijstje

 Bench afmetingen 75x50x60 is ruim om mee te beginnen. Je zou zelfs met een 60×40 kunnen starten. Eventueel een puppy ren zodat je af en toe de pup veilig kunt laten spelen zonder toezicht.

–  Dekentje voor in de bench, neem er zeker twee, dan heb je altijd een schone. Nooit handdoeken in de bench, mochten ze er een stukje van opeten dan verkleeft dit materiaal makkelijk in de darmen. Wij zijn erg enthousiast over de HuggleHounds fleece bedden.

–   Speeltjes kijk naar variatie (hard, zacht, met en zonder geluid en evntueel licht), verschillende speeltje geven verschillende prikkels. Let ook op veiligheid. Een flostouw kan heel leuk zijn, maar het opeten van de draadjes kan gevaarlijk zijn. Spelen met een flostouw dus alleen ondertoezicht. Veel honden vinden het leuk om de vulling (teddyberen bloed) uit zachte speeltjes te halen. Het lapje wat overblijft niet weggooien, veel honden spelen hier nog heel lang mee. Soms zijn honden speeltjes heel duur, dit zegt soms echt iets over kwaliteit, maar niet altijd.

–   Kauwen Hiervoor zijn verschillende speeltjes op de markt. Kauwen is belangrijk voor je pup tijdens het doorkomen en wisselen van tanden. Denk aan Sodapup, nylabone, kong (rood medium). Zorg voor veiligheid tijdens het kauwen.

–   Riempje  Je start met een puppy riempje en halsbandje maat XS. Honden hoeven niet aan de riem te trekken. Vanaf jonge leeftijd veel aandacht hiervoor zorgt voor een leven zonder trekken. Wij zijn zeer enthausiast over de halsbandjes en riempjes van Max & Molly -> https://lagotto-grooming.com/collections/voor-puppies–       

Borstels In aanvang kun je starten met een milde borstel, dit helpt vooral bij het wennen aan borstelen. Daarna adviseren wij om een groene activet te gebruiken.  Kammen na het borstelen met een grove kam (tanden ver uit elkaar, vaak een houten handvat). 

–   Shampoo Wij wassen onze honden met verschillende producten waaronder Yuup. Yuup verzorgingsproducten zijn afkomstig uit Italië en zeer makkelijk in gebruik. Deze producten kunnen wij ook verzorgen. Wilje jouw pup wassen, gebruik dan altijd een shampoo speciaal voor honden.

–  Water en voer bakje Er is enorm veel keus, maar denk aan hygiëne, plastic is het minst hygiënisch. 

–  Koekjes Beloningen zijn nodig (je kunt hier gewoon puppy brokjes gebruiken, bijvoorbeeld eukanuba lam en rijst). Een overdaad aan verschillende beloningen kan zorgen voor een haribo effect (overdaad aan het consumeren van producten die eigenlijk geen voeding zijn). Gevolg; overgevoeligheid, diarree, braken, hyper gedrag. Wij gebruiken vaak de breekbare beloningen van lakse kronch.

–  Puppy voeding  De fokker zal altijd advies geven over de voeding, Onze pups groeien op met de vlees voeding van Energique. Wij adviseren om dit tot de leeftijd van één jaar door te zetten. Hierdoor werk je aan het opbouwen van een gezonde darmflora. Je zou de pup vanaf ongeveer 3 maanden zowel vlees als brokjes kunnen geven, wij adviseren dan de puppy brokjes van Eukanuba (lam en rijst).

 

nl_NL