Puppies

Op het moment dat we een nestje verwachten en puppies beschikbaar hebben zullen we een bericht plaatsen op onze website.

Juni 2022 Wij hebben nog een bruin wit reutje beschikbaar!

Rozebottel’s Rodolfo


Zijn broertje en zusjes hebben eind juni het nest verlaten. Bij serieuze interesse graag het formulier invullen. Je krijgt binnen een aantal dagen een reactie van ons.

Soms hebben we pups beschikbaar die al 9 tot 16 weken oud zijn, dit zijn hondjes die we in eerste instantie wat langer zelf hebben gehouden zodat we ze wat langer kunnen volgen.


Lees eerst onderstaande tekst goed door.

Nog geen kennis gemaakt met het ras? Bezoek dan eerst een van de bezoekadressen van de Lagotto Romagnolo Club Nederland, www.lagotto.nl

Hieronder wat informatie over onze werkwijze en visie. Mocht je na het lezen hiervan nog steeds graag een pup van ons willen, stuur dan een mail met meer informatie over jullie ervaring met honden en eventueel de Lagotto. Hoe jullie de hond als onderdeel van het gezin zien en wat jullie van ons verwachten als fokkers. Het sturen van een mail betekent niet dat we jullie een pup aan gaan bieden.

Wanneer weten we of er een pupje voor ons beschikbaar is? 
We nodigen jullie uit voor een eerste kennismaking met de pupjes en ons als ze ongeveer 4 weken oud zijn. Kiezen jullie er na dit eerste bezoek voor om op de geĆÆnteresseerden-lijst te staan voor dit nestje dan houden we jullie bij voorkeur op de hoogte via whatsapp.
Als de pups ongeveer 5-6 weken oud zijn organiseren we een ochtend/ middag waarbij alle potentiƫle nieuwe eigenaren de pupjes nog een keer kunnen bezoeken.

Wanneer we jullie uitnodigen voor een kennismaking betekent dat niet automatisch dat jullie ook een pup krijgen. We houden de mogelijkheid voor jullie maar ook voor ons graag open om op ieder moment niet tot een koopovereenkomst te komen.

Wie krijgt welke pup?
We kijken hierbij vooral naar wat de pups laten zien, gedrag, interactie etc. We houden altijd de geslachtsvoorkeur aan. De voorkeur voor kleur kunnen we niet aanhouden, dit heeft er mee te maken dat wij karakter en het baas-hond contact belangrijker vinden dan kleur. We weten dus meestal pas als de pups 6,5 week zijn welke pup naar welk gezin gaat. Wij stellen dus een pupje voor aan het nieuwe gezin.

Is de kleur van de pup belangrijk voor jullie?
Wij begrijpen dat er een kleurvoorkeur kan bestaan, echter vinden wij dat de kleur ondergeschikt is aan de baas-hond interactie. Is een kleurvoorkeur voor jullie belangrijk, dan adviseren wij om contact op te nemen met een van de andere fokkers in Nederland.

Nest socialisatie
Wij werken volgens de richtlijnen van Puppy Culture. Een nest socialisatie programma waarbij veel aandacht is voor de juiste balans tussen ontdekken/ leren/ verkennen/ spelen en rust. Niet te veel en niet te weinig. Dit sluit goed aan bij de ervaring die we humaan hebben opgedaan met sensomotorische integratie therapie.

Goed om te weten
Al onze pups zijn gechipt, meerdere keren ontwormd en hebben de eerste vaccinatie gehad voor ze het nest verlaten. Wij registreren de pup in een databank en als deze bij ons vertrekt moeten we deze weer afmelden. Het is aan de nieuwe eigenaren om de pup opnieuw te registreren in een erkende databank.

Al onze pups hebben een stamboom welke uitgegeven is door de Raad van Beheer. Wij werken met een koopovereenkomst, deze sturen we een paar dagen voordat de pups het nest verlaten naar jullie toe.