+31618515821 rozebottels@gmail.com

De pups van Druifje

door | apr 29, 2024

Eerste bezoek aan de dierenarts

29-4-2024:

De pups zijn intussen 6 weken oud en vandaag naar de dierenarts geweest. Alle pups zijn gezond verklaard, zonder opmerkingen, en hebben een eerste vaccinatie gehad. Voor een van de reutjes zijn we nog opzoek naar een fijn thuis.

Pawdicure

12-4-2024:

Gisteren zijn alle pups in de trimsalon geweest. De nageltjes zijn weer geknipt en deze keer hebben we ook de haartjes tussen de voetzooltjes ingekort. We doen dit niet alleen omdat dit bij de basisverzorging van de pups hoort maar ook om ze te laten wennen aan handelingen die ze een leven lang zullen meemaken.

De pups zijn intussen drie weken oud

8-4-2024:

Nu de pups drie weken oud zijn zullen ze  gebruik gaan maken van een grotere ruimte en beginnen we met de zindelijkheidstraining op de kunstgras matjes.

De oogjes zijn open en de pups kunnen lopen. Intussen zien we ook al wat meer van de individuele karaktertjes.

Voor de teefjes zijn we nog opzoek naar een fijn thuis.

Alweer ruim een week oud

25-3-2024:

De pups zijn alweer ruim een week oud en groeien zoals we gehoopt hadden. Druifje is een hele goede moeder en zorgt erg goed voor haar pups maar ook voor zichzelf. Ze kan zo genieten van het zonnige weer wat we nu hebben.

De pups van Druifje zijn geboren!
18-3-2024:

Op zaterdagmiddag 16 maart zijn de pups van Druifje geboren.  Het was een vlotte bevalling, de pups hebben keurige geboorte gewichten en de pups zijn lekker dik.

Het zijn drie bruinschimmels en een witte pup, twee reutjes en twee teefjes. Het is weer genieten.

Nog een paar dagen tot de bevalling
11-3-2024:

Nog een paar dagen en dan zullen de pups geboren worden. Intussen staat de werpkist en puppyren voor de eerste weken.

Een paar keer per dag nemen we haar temperatuur op. Ongeveer 24 uur voor de bevalling maken de meeste teven een temperatuursdaling van ongeveer een graad door.

Nog twee weken tot de bevalling
29-2-2024:

Druifje is intussen getrimd. We dachten eigenlijk wel te kunnen wachten tot na de geboorte van de pups maar het haar groeide wel erg hard.

Het gaat erg goed met druifje, nog twee weken tot de pups geboren zullen worden. Intussen begint haar buikje steeds dikker te worden. Volgende week nog een herpes vaccinatie en een ontworming zodat alles optimaal is voor de bevalling.

Er is intussen een klein buikje zichtbaar
7-2-2024:

Druifje is een actief hondje wat graag werkt. Ze is ook dol op wandelen en kan dan lekker los want ze blijft altijd bij ons in de buurt.

Nu ze drachtig is heeft Druifje meer behoefte aan luieren en dat doen we dan ook lekker veel. In deze fase is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk stress is zodat ze puppies zich heerlijk ontspannen kunnen ontwikkelen.

Drie weken na de eerste dekking
1-2-2024:

Druifje is drachtig!

Omdat we toch wel erg benieuwd waren of de dekking succesvol was hebben we iets eerder dan gepland een drachtecho laten maken bij de dierenarts. De pups waren nog erg klein, maar we hebben er toch gezien.

Het blijft toch altijd nog spannend want er kan nog van alles gebeuren. Nu met nog een heel klein buikje wat hopelijk de komende weken steeds groter zal worden.

De dekking
12-01-2024:

Na dat de progresteronwaarden aangaven dat de ovulatie had plaatsgevonden hebben we Druifje laten dekken door Ace.

Tijdens een dekking staan de honden een tijd aan elkaar vast, in dit geval wel 45 minuten! Nu is het ongeveer 3 weken wachten tot we weten of de dekkingen succesvol zijn.

nl_NL