De pups van Druifje

door | feb 29, 2024

Nog twee weken tot de bevalling

29-2-2024:

Druifje is intussen getrimd. We dachten eigenlijk wel te kunnen wachten tot na de geboorte van de pups maar het haar groeide wel erg hard.

Het gaat erg goed met druifje, nog twee weken tot de pups geboren zullen worden. Intussen begint haar buikje steeds dikker te worden. Volgende week nog een herpes vaccinatie en een ontworming zodat alles optimaal is voor de bevalling.

Er is intussen een klein buikje zichtbaar
7-2-2024:

Druifje is een actief hondje wat graag werkt. Ze is ook dol op wandelen en kan dan lekker los want ze blijft altijd bij ons in de buurt.

Nu ze drachtig is heeft Druifje meer behoefte aan luieren en dat doen we dan ook lekker veel. In deze fase is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk stress is zodat ze puppies zich heerlijk ontspannen kunnen ontwikkelen.

Drie weken na de eerste dekking
1-2-2024:

Druifje is drachtig!

Omdat we toch wel erg benieuwd waren of de dekking succesvol was hebben we iets eerder dan gepland een drachtecho laten maken bij de dierenarts. De pups waren nog erg klein, maar we hebben er toch gezien.

Het blijft toch altijd nog spannend want er kan nog van alles gebeuren. Nu met nog een heel klein buikje wat hopelijk de komende weken steeds groter zal worden.

De dekking
12-01-2024:

Na dat de progresteronwaarden aangaven dat de ovulatie had plaatsgevonden hebben we Druifje laten dekken door Ace.

Tijdens een dekking staan de honden een tijd aan elkaar vast, in dit geval wel 45 minuten! Nu is het ongeveer 3 weken wachten tot we weten of de dekkingen succesvol zijn.

nl_NL