Waarom wij wel eens oudere pups beschikbaar hebben: Wij houden regelmatig 1 of zelfs 2 pups wat langer voor ons zelf of export gereserveerd. Dit geeft ons de tijd om te beslissen of we zelf een pup willen houden van het nest. Het kan dus zomaar voorkomen dat wij wel eens een pup van al 9 weken leeftijd beschikbaar hebben.

Waarom wij geen wachtlijst hebben: Wij willen niet onnodig jullie gegevens bewaren. Wanneer wij pups beschikbaar hebben zullen we dat op onze website vermelden.

Pups geboren! Op donderdag 15 augustus 2022 zijn er 4 pups geboren. Een teefje en drie reutjes. Moeder en pups maken het goed. Deze pups zullen op maandag ochtend 7 november 2022 het nest verlaten. We hebben geen pups beschikbaar. 

Mogelijk dat wij later dit jaar nog pups verwachten, wanneer we de pup geïnteresseerde voor deze pups kunnen registreren zullen we dit op deze website vermelden. Het heeft nu geen zin om een formulier in te vullen.

Lees onderstaande goed door!
Hieronder wat informatie over onze werkwijze en visie. Mocht je na het lezen hiervan nog steeds graag een pup van ons willen, stuur dan een mail met meer informatie over jullie ervaring met honden en eventueel de Lagotto. Hoe jullie de hond als onderdeel van het gezin zien en wat jullie van ons verwachten als fokkers. Het sturen van een mail betekent niet dat we jullie een pup aan gaan bieden.

Wanneer weten we of er een pupje voor ons beschikbaar is? Als de pups ongeveer 5-6 weken oud zijn organiseren we een ochtend/ middag waarbij alle potentiële nieuwe eigenaren de pupjes nog een keer kunnen bezoeken. 

Wanneer we jullie uitnodigen voor een kennismaking betekent dat niet automatisch dat jullie ook een pup krijgen. We houden de mogelijkheid voor jullie maar ook voor ons graag open om op ieder moment niet tot een koopovereenkomst te komen. We houden jullie regelmatig via whatsapp op de hoogte.

Wie krijgt welke pup? We kijken hierbij vooral naar wat de pups laten zien, gedrag, interactie etc. We houden altijd de geslachtsvoorkeur aan. De voorkeur voor kleur kunnen we niet aanhouden, dit heeft er mee te maken dat wij karakter en het baas-hond contact belangrijker vinden dan kleur. We weten dus meestal pas als de pups 6,5 week zijn welke pup naar welk gezin gaat. Wij stellen dus een pupje voor aan het nieuwe gezin.

Is de kleur van de pup belangrijk voor jullie? Wij begrijpen dat er een kleurvoorkeur kan bestaan, echter vinden wij dat de kleur ondergeschikt is aan de baas-hond interactie. Is een kleurvoorkeur voor jullie belangrijk, dan adviseren wij om contact op te nemen met een van de andere fokkers in Nederland.

Nest socialisatie Wij werken volgens de richtlijnen van Puppy Culture. Een nest socialisatie programma waarbij veel aandacht is voor de juiste balans tussen ontdekken/ leren/ verkennen/ spelen en rust. Niet te veel en niet te weinig. Dit sluit goed aan bij de ervaring die we humaan hebben opgedaan met sensomotorische integratie therapie.

 Goed om te weten Al onze pups zijn gechipt, meerdere keren ontwormd en hebben de eerste vaccinatie gehad voor ze het nest verlaten. Wij registreren de pup in een databank en als deze bij ons vertrekt moeten we deze weer afmelden. Het is aan de nieuwe eigenaren om de pup opnieuw te registreren in een erkende databank.

Al onze pups hebben een stamboom welke uitgegeven is door de Raad van Beheer. Wij werken met een koopovereenkomst, deze sturen we een paar dagen voordat de pups het nest verlaten naar jullie toe.

Door de huidige EU regelgeving kunnen wij geen pups naar o.a. België exporteren. De pup zou dan tot de leeftijd van 16 weken bij ons moeten blijven. Honden mogen zonder een rabiës vaccinatie en wachttijd van 21 dagen de grens niet over.
Wij hebben geen wachtlijst, het heeft dus geen zin om nu een formulier in te vullen als jullie op dit moment geen pup kunnen ontvangen. Houd onze website in de gaten voor actuele pup informatie.

nl_NLNederlands