Raduno C.I.L.

De grootste clubshow van Italië hebben wij intussen meerdere keren met onze honden bezocht. Hieronder een overzicht van de behaalde resultaten aangevuld met enkel impressies.

2017
Bagno di Romagna (Italië)

vrijdag
jongste puppy, puppy en veteraan
keurmeester: D. Poltri (I)

Gleska Goody-Goody BESTE VAN DE RAS VETERAAN
Rozebottel’s Prickly Pear 2 VP

zaterdag
Alle andere klassen
keurmeesters: F. Balducci (mannen) en G. Mentasti (vrouwen)

Unico della Taparina EXC
Gleska Made My Day 1EXC Campione Sociale Giovani 2017 BOB-JUNIOR
*BESTE VAN HET RAS*
Rozebottel’s Mc Muffin 2EXC
Rozebottel’s Caramel Brownie EXC
Rozebottel’s Strawberrylicous 3EXC

2015
Bagnara di Romagna

Raduno CIL 2015
Voor de verandering hadden we besloten om naar Italië te vliegen voor de jaarlijkse Raduno (Clubshow). Daardoor konden we maar 2 honden meenemen. Onze vrienden die mede-eigenaar zijn van R McDreamy “Derek” hebben hun vakantie plannen aangepast om zo het hele weekend mee te kunnen maken.
Dit jaarlijks terugkerende evenement is er echt een waar we maar uitkijken.

In de afgelopen jaren hebben onze honden het buitengewoon goed gedaan onder verschillende keurmeesters. Maar dit jaar was beter dan ooit.

De reuen werden beoordeeld door G. Grandi.

De dag begon met de kampioensklasse, we namen deel met Rozebottel’s Big Spender “Wouter”. Een totaal van 11 kampioenen van over de hele wereld waren ingeschreven en de kwaliteit was hoog. Wouter heeft de kampioensklasse gewonnen.

PA aan het einden van de dag was het de beurt voor  Derek en Bunny om de ring te betreden.

Ondertussen zagen we Regun Mango (vader van ons huidige nest van R Grappa) het reserve CAC winnen.

Derek (R Mc Dreamy) heeft fantastisch gedaan tijdens zijn tweede show ooit. Hij werd als derde geplaatst.

Nu was het tijd voor de jeugd reuen. Er waren 16 jeugd reuen ingeschreven. Bunny (Rozebottel’s PlayBoy) won de klas en daarmee kreeg hij een nieuwe titel CAMPIONE SOCIALE GIOVANI 2015 (junior winnaar club).

Na een pauze begonnen ze met het keuren van beste junior, Bunny won BEST JEUGD VAN HET RAS.

Daarna gingen ze verder met de beste reu competitie. Beide jongens gingen terug in de ring. Bunny besloot dat hij alleen zijn dingen wilde doen met Katrien. De rechter vroeg om nog een ronde met Bunny te doen. Hij pakte de microfoon en zei; , dit is mijn beste reu!!!

We konden het gewoon niet geloven.

Bunny is slechts 10 MAANDEN OUD. En werd beste hond van meer dan 70 volwassen honden.

Omdat de beste hond een junior was: de winnaars van kampioen, CAC en werkklasse moesten terugkomen voor de CAMPIONE SOCIALE 2015 (Clubwinner). Kan het nog beter worden? Ja!!!! Wouter won de titel twee jaar nadat zijn moeder hetzelfde deed.

Beide jongens werden geselecteerd voor de beste gangwerk en constructie, de beste vacht en het beste hoofd.

De meest waardevolle van die 3 voor ons is de gangwerk en constructie. Alleen omdat dit iets is waarvan we denken dat het echt belangrijk is voor elke hond. Een goede constructie en goede beweging ondersteunen de gezondheid en conditie van de hond.

Bunny won GANGWERK EN CONSTRUCTIE. Net zoals Grappa 2 jaar geleden deed.

Aan het einde van de dag gaf Bunny een geweldige prestatie in de beste van het rascompetitie die werd gekeurd door G. Morsiani die de teven keurde. Bunny eindigde een fantastische dag als BEST OF OPPOSITE

2014
Bagnara di Romagna

Het Lagotto-feest van het jaar !!!

Dit jaar was het oordeel verdeeld over twee dagen. Op vrijdag werden baby, puppy en veteranen geoordeeld, op zaterdag was het tijd voor alle andere klassen. Zoals altijd was de werktest op zondag.

Vrijdag hebben we twee baby’s laten zien. Rozebottel’s Lucky Strike “Willem” won zijn klasse en werd geselecteerd voor beste kop en beste vacht. Zijn zusje Rozebottel’s Lucky Moments “Wiesje”  werd tweede in haar klasse en werd ook geselecteerd voor de beste kop. Vrijdag werden alle Lagotto gekeurd door Sergio Scarpallini (I)

Zaterdag werden de honden gekeurd door Rafael de Santiago (Puerto Rico), de teefjes werden gekeurd door Serena Bernardi (RSM). Absoluut hoogtepunt was de CAC-overwinning voor Wouter en alle mooie woorden voor hem.
Mc (Gleska Goody-Goody) en Muffin (Mc Muffin van Rozebottel) werden uitmuntend beoordeeld. Toffe (Gingercreek Truffle Perfect Toffe werd tweede in de tussenklasse)

Zondag betraden we Mc voor de open klas op de werkroute, gewoon om te zien of de spirit die ze heeft voor waterwerk er ook zou zijn voor de truffels. OMG ze heeft! Ze verraste me echt met haar optreden op de berg. Wat een fantastische werkgeest heeft ze.  Ze werd beloond met een ZEER GOED.

Met dat resultaat mag ze nu worden ingeschreven in de werkklasse en zou ze ook een Italiaans kampioen zijn in het nieuwe systeem.

Na het opschrijven hiervan was ik nog steeds vergeten te vermeld dat absolute hoogtepunt van deze reis; we waren omringd door enkele van onze beste vrienden.

2013
Bagnara di Romagna

We kunnen lange of korte verhalen schrijven over de Raduno Nazionale in Radagno Nazionale in Bagnara di Romagna, maar de resultaten spreken voor zichzelf.

192  lagotti waren ingeschreven.

Dit jaar waren er 3 keurmeesters.
Giovanni Morsiani keurde; kampioen reuen, open, tussen en junior
Gilberto Grandi keurde; kampioen teven, open, tussen en junior
Alessandro Zeppi keurde; reuen en teefjes baby, puppy en veteraan

We hadden 4 honden ingeschreven voor dit evenement, meer dan trots dat alle 4 in hun klasse werden geplaatst en alle 3 volwassen honden werden geselecteerd voor beste gangwerk en constructie.

Grappa 1ste uitmuntend in kampioensklasse CAMPIONE SOCIALE
BEST OPPOSITE SEX

Geselecteerd voor de beste hoofd competitie en bij de best voor de competitie beste hoofd. WINNER van de beste gangwerk en constructie.

Rozebottel’s Big Spender 2e uitmuntend in tussenklas, geselecteerd en bij de selectie voor beste gangwerk en constructie
Rozebottel’s Pepemint Patty 3e VB puppyklasse
Gingercreek Truffle Perfecte Toffe 2e uitmuntend jeugd klassen geselecteerd voor de beste gangwerk en constructie.

Andere resultaten die ons trots maken:
eigendom van Sandra Schmidt
Rozebottel’s Candyman 4e uitmuntend in tussen klas

2012
Bagnara di Romagna

Het was altijd in het tweede weekend van oktober tijd voor DE RADUNO. We reisden naar Emilia Romagna voor een weekend vol vreugde, ontmoeting met Lagotto-vrienden, bezoek aan fokkers om meer te leren over het ras en de Raduno en werktest.
We hadden een aantal heerlijke diners, maakten een aantal mooie wandelingen. De raduno had een record inschrijving van 200 lagotti, we hebben 3 van onze honden laten zien en ze hebben allemaal een individuele plaatsing gekregen in grote en hoogwaardige klassen.

We zijn begonnen met Gleska Goody-Goody, ze werd 4e in de kampioensklasse. Direct na de start van de grootste klasse, open klas teven. We deden mee met Rozebottel’s Grappa in deze klas, Ze won de klas,  dat was een absoluut hoogtepunt voor ons als fokker / eigenaar. Zou het nog beter kunnen worden? JA !!! Rozebottel’s Grappa CAC WINNAAR !!!!!!

Na een korte pauze was het tijd om de pups in de ring te brengen, we gingen Rozebottel’s Big Spender binnen, op slechts 6,5 maanden eindigde hij als 2e beste puppy reu.

Zijn neef Rozebottel’s Sir Maleagant “Gimli” (eigenaar: Christine Frei) won puppyklasse reuen en eindigde de dag als BOB-PUPPY !!!! Rozebottel’s Grappa was ook geselecteerd voor de 3 extra competities: Beste kop, beste vacht en beste gangwerk en constructie. In gangwerk en constructie maakte ze het tot de laatste 4 !!!!!

Keurmeester reuen: Gilberto Grandi
Keurmeester teven: Prof.Giovanni Morsiani

2011
Bagnara di Romagna

Rozebottel’s Grappa excellent 2e, tussen klasse
Gleska Goody- Goody uitstekende 4e, open klasse
Apache dei Boschi D’Oro veelbelovend 3e , babyklas

Keurmeester teven: mevrouw Renee Spore-Willes
Keurmeester reuen: Professore Giovanni Morsianni

2008
Bagnara di Romagna

Dario di Casa Cleo uitmuntend, open klas
Dorbea Alnilam Starlight Veelbelovend, puppyklasse
Mintaka veelbelovend 1e, BOB PUPPY

Keurmeester reuen: prof. Giovanni Morsiani
Keurmester teven: Gilberto Grandi